Kennel Of The Three Turnip's
Coen en Nicole van de Wijdeven

28 Februari 2013

Lady Jools Of The Three Turnip's
Roepnaam: Amber


Jools woont bij John, Anke en hun poes Moessie in Schiedam.
22 Augustus 2016
Check dit,Ik heb tot nu toe Amber Lady Jools of the 3 Turnips, haar nagels bij gehouden met de vijl en dat heb ik echt moeten trainen totdat het gewoon ging......Op een gegeven moment heb ik op YouTube wat vids gezien van mensen die het met een dremel of iets electrisch doen,Ik dacht ik krijg Amber nooit zover dat ze mij dat bij haar zou laten doen.
En wat blijkt als je je hond vertrouwt dan vertrouwt zij /hij je ook.....dit filmpje is van vandaag... Dat ik het apparaat in huis heb en ben er meteen mee aan de slag gegaan.Ik wist niet wat ik meemaakte ze bleef echt goed kalm (met een bordje appelstukjes voor haar neus.)

Wij zijn trotser dan trots op ons Ambertje het is echt een hele dame inmiddels.
Ik dacht dit moet ik even aan mijn leraren laten zien......echt in een keer zonder voor te oefenen.......vertrouwen is wat je van je hond wil, maar dat hoef ik jullie niet te vertellen. Ambertje is echt ons toppertje!!!

28 Februari 2016
Omdat het vandaag Ambers 3e verjaardag is, is ze gaan wandelen in Boxtel met haar moeder Fawlty.
Amber vindt het altijd leuk bij Fawlty. Ze begint al te zingen in de auto als ze de straat naderen.
Er zijn vele leuke smoeltjes voorbij gekomen tijdens de wandeling...  Ze kunnen er wat van moeder én dochter!
(Fawlty is met harnas en Amber zonder)
   
   
   
   
   
   
   
   
 
1 November 2014
Hi folks!
Afgelopen zaterdag, 1 november heb ik mijn eerste showtje gelopen! Te gek joh! Mum en dad waren een beetje bang dat ik me zou misdragen (zoals opspringen en in de riem bijten) maar dat heb ik helemaal niet gedaan.
Ik ben keurig met dad de ring in gegaan en heb netjes gelopen. Tja, dat dad nog een hoop moet leren daar kan ik niks aandoen. Aan mij heeft het in ieder geval niet gelegen; ze vinden mij een heel mooi hondje!
“Uitmuntend” staat er in mijn rapport. Ik ben dik tevreden en kom maar op met die volgende show!
Knuffels van Amber
26 Oktober 2014
Hallo lieve mensen,
Dat werd eens tijd! Eindelijk weer een berichtje van mij en mijn “mum en dad”, vind ik veel leuker klinken dan “baasjes” . Per slot van rekening ben ik half Engels dus mag het ook best in het Engels.
Omdat er zoveel gebeurd is in de afgelopen, haast 7 maanden komen hier de hoogtepunten.
Maart t/m mei: Omdat ik me een echte jachthond voel mocht ik met mijn mum beginnen met jachttraining bij de KNJV Delfland. Mijn mum heeft voor deze club gekozen omdat ze de training op een positieve manier geven.  
Leuk joh en best heftig! Niet alleen voor mij heel intensief maar ik heb mum ook behoorlijk laten zweten. Want als een andere hond het apportje mocht gaan halen dan kon ik niet wachten, ging ik lekker trekken aan die lijn en wilde capriolen uithalen!! En als ik dan eindelijk aan de beurt was , oei!! Aad van der Zanden, de trainer, vindt mij nog wel eens wat te enthousiast maar is blij dat ik  alles heeeel leuk vind en een hele goede neus heb en niet bang ben. Als enige ging ik  “over water” ; ikke wel hoor! Die anderen deden het in hun “broek”. Minder leuk vond Aad het dat ik het koud wild niet afsta als ik het mag apporteren en de dummy met de veren eromheen gebonden; die wil ik ook lekker voor mezelf houden. Prooinijd heet dat geloof ik. Die “diagnose” had Ralph Bosch van Infinity Gundogs ook al gesteld toen ik nog een puppie van 10 maanden was.

Ik ben op 15 april een grote meid geworden! Voor de eerste keer loops. Dat was me wat zeg. Opeens, zoals mijn puppypapa Coen ooit eens zo mooi zei, was mijn “doosje” gezwollen en moe dat ik toch was! Gelukkig hoefde ik van mum en dad niet zo’n raar broekje aan. Ze hadden er wel eentje klaar liggen, zo’n raar zwart gevalletje. Nee hoor, ze hebben gewoon alle kleden weggehaald en de vloer werd bij ieder spatje gedweild. Het vervelende van die loopse weken was wel dat ik alleen maar aan de lijn werd uitgelaten en niet naar de polder mocht. Raar hoor, ik wilde juist zo graag met een paar leuke reutjes dollen.

Eind mei mocht ik voor het eerst mee op vakantie. We zijn naar Zwitserland gegaan naar de trouwerij van een nichtje van mijn mum en we hebben daarna nog een paar dagen gewandeld. Wat was het daar tof!!  Ik was altijd veel eerder de berg op dan mijn mum en dad. Die kwamen er dan bezweet een beetje achteraan sjokken. Maar het allerleukste van op vakantie gaan is dat ik dan heeeeeeerlijk bij ze mag slapen, gewoon op bed!!
Juni t/m augustus: Op een mooie zondag een spontane wandeling in Lunteren met mijn hondenmamma Fawlty, Ilene , Cherry en mijn  broers Beau en Journey. We hebben heerlijk gerend over de heide en het allerleukste was nog spelen in de tuin van Beau. En Beau is mijn grote vriend!! Wat heb ik toch heerlijk gespeeld met hem, ik mocht zelfs zijn kluifje afpakken.
Op 5 augustus ben ik gesteriliseerd. Dit is gedaan via de laparoscopie methode; 3 kleine sneetjes en klaar was kees. Ik heb me volgens mum en dad heel dapper gedragen. Toen we thuis kwamen en de dagen erna was ik nog behoorlijk moe, van de narcose waarschijnlijk. Ik mocht een week niet zwemmen, dat was even afzien, maar verder heb ik er helemaal geen last van gehad. Van puppymama Nicole kreeg ik een rompertje  en weet je dat ik dat eigenlijk wel heel lekker vond zitten….
En als laatste zijn we 4 oktober  weer naar Zwitserland op vakantie zijn gegaan. Eerst gelogeerd bij familie. Ik heb me heel netjes gedragen, zolang ik maar een plekje op de bank krijg vind ik het goed. We zijn ook een paar dagen in een hotel geweest. Superspannend vond ik dat; al die geluiden op de gang. Ik ging wel af en toe blaffen want waaksheid zit in mijn bloed. Mum en dad hebben toen maar van vroeg tot laat Jazzradio aangezet dat gaf me rust en zo kon ik lekker slapen wat ik ook echt wel nodig had na die heftige bergwandelingen.
Mensen, dit is het weer even en ik beloof jullie dat de  volgende update sneller zal zijn.
Veel liefs van Amber
   
 
   
 
25 April 2014
Zo mensen, ik kan er weer voor een jaartje tegenaan! Ik heb afgelopen dinsdag mijn jaarlijkse vaccinatie gehad bij dr. Yvette Jansen. Wat een fijne dokter is zij! Ik hoef van haar helemaal niet op die gekke tafel. Ik krijg mijn prikjes en snuifje tegen kennelhoest gewoon vanaf de vloer. Ik blijf lekker rustig staan. Het vrouwtje geeft mij heerlijke stukjes worst en daarna alleen maar jubelende woorden; daar doe ik het voor. Een bezoek aan de dierenarts vind ik sowieso helemaal niet eng.
De eerste paar maanden heb ik daar toch wel geregeld een bezoekje gebracht, ja en dan went het. Kinderziektes waren het die ik nu helemaal overwonnen heb. Jippie ! De dokter heeft me nog eens helemaal nagekeken; oren, tanden, overal met de stethoscoop geluisterd. En met een gewicht van 31, 5 kilo ben ik helemaal goedbevonden inclusief mijn voorbeeldige gedrag!

Ik heb een extra leuke week gehad omdat er familie van het vrouwtje uit Zwitserland over was. Ik mocht lekker mee naar de Scheveningse boulevard en toekijken hoe zij pizza smulden ...arghhhnh.
Maar gelukkig krijg ik ook genoeg voertjes. Dat is weer het voordeel van die jachttraining, ik moet nog zoveel leren en het belonen moet volgens de trainer met lekkere stukjes worst en kaas, echt niet erg hoor!

Tja en verder: de hormonen gieren door mijn keel IK WIL EEN VENT! Tijdens het uitlaten markeer ik waar ik gelopen heb en ik vind het o zo heerlijk als ik de geurtjes van de reutjes ruik. Gisteren ging ik er nog even in rollen. Soms  trek ik dan weer even aan de lijn maar verder gaat het volgen aan de lijn best goed. Ik moet wel want anders moet ik van de jachtraining af, want ze tolereren daar niet al te puppyachtig gedrag. Ik ben nu een grote meid en daar past ook grote meidengedrag bij, toch?

Ik moet nu weer stoppen hoor want het is al weer tijd voor mijn lunch
en die wens ik toch graag op tijd te krijgen!
Veel liefs van Amber
   
17 April 2014
Ha lieve mensen ik ben voor de eerste keer loops! Ik voel me best moe; vind het heerlijk om lekker op mijn ligbed te chillen. Gelukkig hoef ik niet zo'n vervelend broekje aan. De baasjes vinden het beter als het gewoon kan wegdruppelen. Ze hebben wel de kleden weggehaald en driedubbeldikke fleecedekens overal opgelegd waar ik mag liggen.

Nu ook even niet naar de polder waar ik normaal lekker kan uitrennen. De baasjes zijn veel te bang dat ik gedekt word, zo'n mooi teefje als ik ben. Door de "straatloopjes" zoals ze dat noemen train ik nu wel heel goed het volgen aan de lijn zonder (al te veel :)) getrek.

Gisteren heb ik mijn tweede jachtles gehad. Viel niet mee, ik wist opeens best simpele dingen niet meer. Waarschijnlijk komt het door de hormonen. Volgende week slaan we maar even over want dan zal ik mijn aandacht denk ik toch niet goed bij de les kunnen houden met die leuke reutjes in mijn klasje. 
Ik laat het hier even bij, ga weer lekker verder maffen. Houdoe!
Liefs van Amber
 
13 April 2014
Eerste les gehad bij de KNJV Delfland, voor het C diploma.  We zijn met 5 honden; 2 Drentse patrijs, Cocker spaniel en 2 Weimaraners.  Wat een fijne instructeur Aad vd Zanden! En alles op en top georganiseerd. Complimenten!  Al veel geleerd. Amber ligt lekker op de bank uit te slapen want het was natuurlijk  wel een belevenis voor haar en voor het vrouwtje ook.
26 December 2013
Lieve mensen,
Ik heb een vriend. Zijn naam is Aram. Zo’n leuke gozer joh! Ik mag gewoon op zijn oren kauwen en ‘m lekker bij zijn dikke wollige vacht beetpakken. Als reutje heeft hij vaak nog meer te besnuffelen dan ik. De baasjes lopen dan al verder en ik wacht  dan tot Aram meekomt. Vaak moet ik het de baasjes even komen vertellen, want ze lopen zo stevig  door en dan zouden ze hem zomaar kunnen vergeten! Een keertje moest Aram de sloot over zwemmen  om weer bij ons te komen, ik ben ‘m toen ook even gaan halen. Het is zo leuk spelen met hem! Hij is echt  mijn grote vriend. Door hem ga ik ook steeds vaker het water in want als een echte Golden Retriever
duikt hij er haast constant in!

Ik vind het ook heerlijk om in de polder de wildgeurtjes op te snuiven. Er zijn nu een hoop eenden in de  ondergelopen velden en tussen de graspollen zijn er altijd veldmuisjes die zich verstoppen. Zie je mij leuk  voorstaan op de foto? Ik wacht dan altijd wel even op een commando van dat ik mag inspringen maar ja  het vrouwtje heeft daar geen verstand van, zucht… zij heeft nog zoveel te leren!

Zo ook op het trainingveld bij de KC van Voorne Putten e.o. Ik ben daar pas begonnen met trainen…nou ja .. het vrouwtje dus. Want ik weet natuurlijk alles al. Ik vind het allemaal prima want ik krijg daar heerlijke  stukjes hondenworst als beloning! Eerst kreeg ik alleen maar mijn eigen brokjes als beloning omdat dat  het enige was wat ik toen mocht eten. Bij de KC is er een trainer die mij alles kan laten doen voor een stukje  worst, het vrouwtje natuurlijk meteen de volgende dag ook die heerlijke worst halen, ha,ha!

Ik ben een echte puber en lekker dingen aan het uitproberen. Zo vind ik het gaaf om naar de poes Moessie  te staren en zodra zij zich beweegt ga ik lekker achter haar aanjagen. Leuk joh! Maar waarom is het zo dat  niet alle leuke dingen mogen? Ik heb een paar keer behoorlijk op mijn kop gehad van de baas want ze vinden  het niet goed dat ik dat doe. Nu krijg ik iedere keer een waarschuwing als ik ook maar een beetje de neiging heb. En de baas en het vrouwtje zijn tevreden. Ach daar doen we het allemaal maar weer voor…toch?

Tot de volgende keer weer!
PS: En mooi ben ik he ? op de bank in het zonnetje…
   
   
31 Januari 2014
Hier gaat het helemaal goed inmiddels.  Amber is in top conditie! En ziet er super fit uit.  Vandaag gewogen 29.5 kg schoon aan de haak. We hebben de incidenten (schimmelinfectie) die geweest zijn keurig afgehandeld.  En weer rust in de tent. Ook wij zijn in goede conditie, het dagelijks lopen doet ons heel goed.  Tot nu toe geen dag overgeslagen.
 
26 December 2013
Lieve vrienden, hier weer een bericht over wat ik zoal uitspook. Ik ben een knuffel Turnipje want ik ga geregeld met het vrouwtje mee naar haar werk;  het centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam om met de patienten te knuffelen.  Meneer Brouwer vindt het maar wat leuk om mij te aaien en ik geef hem dan rustig een kusje.

Verder doe je mij geen groter plezier om door de polder te struinen,  het liefst  samen met de baas en het vrouwtje. Na afloop gaan we ergens wat eten en drinken,  nouja…zij dan. Ik mag dan toekijken hoe zij een warme apfelstrudel met vanillesaus en slagroom  naar binnen werken. Maar als ik dan netjes op mijn plaats blijf krijg ik wat van mijn brokjes,  dat dan wel weer.Na de wandelingen ben ik lui en kijk ik graag met de baas tv.

Het liefst kijk ik naar natuurprogramma’s waar honden en paarden in voorkomen. Bij films en praatprogramma’s ga ik lekker snurken.  Met de Moessie de poes kan ik ook steeds beter overweg. Het lijkt wel of ze mij steeds aardiger vindt, ze komt namelijk steeds meer bij me in de buurt. Volgens het vrouwtje liggen wij in februari tegen elkaar aan te slapen. Nou dat moet ik nog maar zien! Dit is het weer even voor nu. Het is al half zeven en ik wacht al meer dan een uur op mijn eten. Niets is toch belangrijker dan mijn prakkie !!!
 
 
30 November 2013
Het J-nestje had een reunie bij Paula en Jeroen van Art Centre Delft.
Hier een samenvatting.

12 Oktober 2013
Amber is naar de Jonge Hondendag van de WSH in Heteren geweest.
Ze heeft een mooi keurrapport gekregen!

7 September 2013
Gezellig! Ik ben weer bij mams Fawltyen we zijn gaan wandelen in Joe Mann te Best.
   
 
 
1 Augustus 2013
Ha beste lezers,
Ik ben gepromoveerd! Mag tegenwoordig ook op de bank, zoals het de meeste Turnipjes betaamt.
Opeens vond het vrouwtje het tijd worden. Ook een beetje eigen belang hoor want nou
hoeft ze niet meer op de grond tv te kijken en kan ze lekker op de bank blijven zitten. Nou ik vind het in
ieder geval heeeerlijk! Zo doe ik ook graag een tukkie op de bank, samen met de baas die daar ook verzot op is.
Vorige week had ik het even te kwaad. Tijdens het spelen met een andere hond  was ik even uit het
oog van het vrouwtje en heb ik gegeten van een portie bami dat op straat lag. Nou dat heb ik de
volgende dag geweten hoor! Waterdunne diarree en ook nog overgeven. Maar gelukkig hebben
de medicijnen me er weer bovenop geholpen. Ik voel me nu weer goed…alhoewel die warmte is me wel wat te veel.
Een lekkere duik in het water, daar geniet ik van. Gisteren nog met een Ierse Setter, een kereltje van
3  maar speelde als een pup, te gek hoor. Ik hoorde al dat ik vanavond als het wat koeler is ook weer even
de vaart in mag. Joepie!
Dat is ie weer even.
21 Juli 2013
De baasjes moesten even in Brabant gaan uit eten...
Tja waar moest ik dan blijven?
Bij mijn mams Fawlty! Die wilde heel graag oppassen.
En dat was heel erg leuk hoor, ze vindt alles goed...
Als ik aan d'r lip hang wordt ze helemaal niet kwaad :-)
Wat een schat is het toch.
 
   
25 Juni 2013
Weer een paar acties van mij.
Het is allemaal leuk en spannend
In het Kralingese Bos in een riviertje.
Op een ander veldje in schiedam ineens
een Afgaanse Windhond en een Border Collie.
De World is not enough!!  ;-))
Ik ga weer want ik heb het erg druk..hahhaha
   
 
24 Juni 2013
Lekker druk met Amber. Ze doet het hartstikke goed!
En groeit gestaag 19,1 kilo inmiddels, toevallig gewogen vandaag
om haar juiste ontwormings dosering te halen morgen.
We beleven nu ook heerlijk rustige avonden met haar, zij in de mand
en wij op de bank tv kijken (dat hadden we al in geen maanden gedaan. ;-)

Met dank aan Monique Jongenelen voor de mooie foto's tijdens de wandeling.
   
 
 
2 Juni 2013
Amber is op visite gweest bij Mams Fawlty in Boxtel.
Naderhand hebben ze nog effe een kort rondje door het bos gelopen.
Fawlty heeft Amber even voorgedaan hoe je door vies water moet lopen,
en ze heeft een ree gespot! Fawlty vond het erg leuk!
   
   
   
24 Mei 2013
Vandaag had ik jachtraining bij Ralph en heb kraaien geapporteerd
(Ik had natuurlijk liever een ree willen vangen,, ;-))
En toen even laten zien dat ik ook als een vis in het water ben.
Een hele spannende ervaring weer.
    
  
19 Mei 2013
Doe mij maar een lekker hondenstrand en m'n baasjes.
Dan ben ik zo lief als een baby...(not!!!) hahaha van dat rare spul wat op je afkomt
en weer weggaat krijg ik koude voetjes maar toch ook wel lachen. Moet er nog even aan wennen,
ik neem rustig m'n tijd. Verder gaat het allemaal lekker met de trainingen enzo, leuk om te doen...
Oja, hij houd z'n hand op en zegt high five of zoiets, geen idee wat het betekent,
maar dan duw ik maar een pootje tegen die hand en krijg wel een snoeppie dat is wel lekker.
Dus volhouden maar...
 
4 Mei 2013
Amber is bij broer Hero op visite geweest in Delft.
Amber is nog steeds 'de baas' :-)
Prima staat vanaf een afstandje het jonge grut in de gaten te houden...
Ze is blij dat ze op haar leeftijd niet meer mee hoeft te doen, de schat!
   
3 Mei 2013
Hallo Amber hier, staat ie er weer met z'n camera, terwijl ik aan het spelen was.
Ik wil gewoon werken voor m'n eten en gewoon lekker bijten in vanalles.
Moest ik mij weer opmaken voor een foto sessie...
Nou ja, dan maar even mooi zitten en serieus kijken.
Ik heb het hartstikke druk,ik had maar kort tijd voor dat foto gedoe.
Ik ga weer verder met de boel hier bijelkaar houden, want die 2 maken er soms wel rommeltje van... ;-)
Amber out... xxx
 
 
30 April 2013
Alles is zo nieuw voor me! De kraaien die overvliegen, de buurman die opeens een autoband
naar buiten rolt en dan het baasje die zo nodig een heel drumstel op een raar karretje
door de gang rolt. Ik heb echt tijd nodig om het allemaal te verwerken. Het vrouwtje en het baasje
hebben mijn bench een beetje opgeleukt: een lekkere varkensoor aan een touw vastgebonden,
een dek erover heen gedaan en met een krat wat intiemer gemaakt en nou vind ik de bench opeens
een stuk leuker. Toch blijft mijn mandje favoriet…of eigenlijk de schoot van het vrouwtje maar helaas
is zij niet zo gek dat ze mij uren op schoot laat zitten. Morgen gaan we weer op pad. Daar kijk ik echt naar uit!
28 April 2013
Vanmorgen heb ik mijn baasjes al weer vroeg wakker gemaakt!
Om zes uur vind ik het wel welletjes en dan wil ik lekker naar buiten om even een plasje te doen.
Ze staan meteen paraat want op de een of andere manier vinden ze het niet leuk dat ik het op hun kleed doe.
Na het ontbijt zijn we op stap gegaan. Dat was een leuk uitje…ook wel een beetje spannend hoor
want ze hebben me gewoon weer in de autobench gezet en daar moet ik eerlijk gezegd nog wel aan wennen.
Bij het Lage Bergse bos in Rotterdam/ Hillegersberg mocht ik eruit. Wat een belevenis;
ik ontmoette zowaar aardige honden en ik heb heerlijk met mijn baasjes los mogen rennen op een veld.
Mijn bazinnetje verstopte zich zelfs nog achter een boom en riep me, dat was best een moeilijk spelletje.
Toen we weer terugliepen naar de auto kwamen we een rijtuig tegen met een spant paarden.
Ze sjeesden door de bocht. Wow, dat was gaaf! Zoiets had ik nog nooit gezien.
Ze wilden daarna ook nog even naar het werk van mijn bazinnetje, waarschijnlijk om even met mij te pronken,
maar daar had ik echt geen zin meer in. Ik was doodmoe. Ik ben benieuwd wat de dag van morgen gaat brengen...
 
27 April 2013
Hier gaat het gemoedelijk en opbouwend.
Vanmorgen kwam Mousse wat dichterbij kijken wat dat nou allemaal is.
Amber was moe en bleef rustig kijken naar haar.
Toen Amber nog dichterbij wilde gaan blies Mousse de afvaart...
Maar ze blijft terug komen om de boel in de gaten te houden.
We zijn vanochtend naar de Action geweest, Anke naar binnen voor de poepzakjes
en ik heb een klein rondje gelopen met Amber en veel te veel aandacht gekregen.
Want het is volgens mij een hele mooie hond die door iedereen opgemerkt wordt. ;-))
Ze ligt nu lekker hout te zagen om van de nieuwe indrukken bij te komen.
26 April 2013
Jools was de een na laatste die opgehaald wordt, we houden ze niet te lang aan de praat,
ze willen gewoon lekker naar huis met hun nieuwe gezinslid!
   
23 April 2013
Nog drie nachtjes slapen en dan gaat Amber naar haar nieuwe huis.
Vanavond is ze nog bij haar neef Ties in de schapenwei geweest.
 
 
   
22 April 2013
Mams Fawlty past nog even op het slaapmaatje van Amber.
Vrijdagavond zal Amber er zelf mee gaan slapen :-)
   
19 April 2013
7 weken oud
 
16 April 2013
Dit staat er voorlopig, maar ja met een nieuwe baby kan je nooit genoeg hebben.. ;-))
We zijn er zaterdag weer met een vragenlijst......
Je weet gewoon niet waar je moet kijken als je in de Petstore staat, was wel leuk.


Terug naar het hele J-nest
Of the Three turnip's