Kennel Of The Three Turnip's
Coen en Nicole van de Wijdeven

28 December 2016


Sir Lennon Of The Three Turnip's
Roepnaam: Kobus

Kobus woont bij Mark en Jeroen in Heemstede.
28 Juli 2017 (geschreven door Nicole)
Vandaag kwam Kobus met z'n baasjes Mark en Jeroen in Liempde op de koffie & thee. Dat was dubbel leuk want de pa van Kobus, Beau was hier ook nog steeds op vakantie. Wat hebben ze leuk gespeeld samen en zus Lipton deed ook heel stoer mee. Mams Ilene bekeek het rustig en ging gewoon liggen slapen :-)
 
   
   
   
   
   
20 Mei 2017
Het gaat hier echt fantastisch goed.
Vorige week heeft Kobus Giardia opgelopen, dus een antibioticum kuur en vrij snel hersteld, morgen weer naar zn oppasmoeder. Gelukkig is hij er zelf niet ziek van geweest, maar wel erg besmettelijk dus maar een weekje binnen. Gelukkig erg warm dus veel in de tuin in de schaduw.

Verder heeft Kobus de afgelopen weken water leren waarderen, samen met zn vrienden klein begonnen. Zelf ook maar een zwembad gekocht, 10 euro van het kruidvat. Bad heeft welgeteld 24 uur gestaan en toen is het kapot gebeten door meneer....overigens het eerste dat kapot gaat in huis.

Huis is alleen nooit meer schoon, zeker nu de deuren lekker openstaan staam de voetafdrukken en ligt de modder overal. Maar we krijgen er zoveel liefde voor terug :-) Bij mijn moeder heeft hij het voor elkaar, op de bank en in bed hahaha. Thuis lukt het nog altijd om dat tegen te houden.
De bench gaat ook heel goed, hij is een slaapkop en maakt lange nachten en nu ook overdag vindt hij het niet vervelend meer.
   
   
   
   
   
   
17 April 2017
We genieten enorm van onze lieve Kobus de bobus! Hij is zo vrolijk en gezellig, nergens bang voor en vindt alles leuk. Alleen overdag in de bench vindt hij niet zo leuk, dat is echt wel janken en blaffen, maar met een beetje meer oefenen zal dat toch ook wel goedkomen?!
 
   
   
   
   
15 Maart 2017
De groetjes van Kobus!
5 Maart 2017
Nou hier gaat alles eigenlijk perfect. Kobus plast al 2 dagen niet meer binnen, dus dat is fijn. Om dit voor elkaar te krijgen zitten we er wel bovenop dus ook geen enkele kans om binnen te plassen of poepen.
Vandaag zijn we voor het eerst naar het strand geweest, hij vond het heerlijk! Zelfs al een beetje gespeeld met andere honden. Het water is hij nog verre van gebleven.
De eerste les gister was een socialisatieles, dat stelde niet zoveel voor maar leuk om mee te beginnen. Daarna 2 uur theorie en dat was wel handig al wisten wij al wel veel door de gesprekken met jullie. Vanaf zaterdag echt dingen leren, hopen dat hij de beste van de klas blijft . Daar houden we van.
De nachten zijn nog een beetje spannend. De bench in 's avonds gaat goed, dan om 3 uur piepen en plasje, die snappen we. Maar dan om 5 uur weer en om 7 uur wakker. Die van 5 uur zou ik er graag zsm uit hebben zodat we zelf ook maar 1x wakker worden. Iemand gaf mij de tip om het snuffelkleed in de bench te doen met wat snoepjes verstopt daarin.
   
   
1 Maart 2017
Na 120 kilometer in de bench op de achterkant (waarvan 100 kilometer piepend en jammerend), is Kobus veilig in Heemstede aangekomen. Gewandeld door het dorp en park (met enorm veel bekijks), gespeeld met de meneer die de schilderijen kwam ophangen (en een boor is helemaal niet eng) en toen door naar de dierenarts voor zn inentingen. De dierenarts was onder de indruk van dit mooie mannetje; met complimenten aan de fokkers! Jullie dus. ;-) Bij de dierenarts kon hij al bijna zn ogen niet meer open houden. Maar eenmaal thuis was alles natuurlijk weer even interessant en kwam neefje Tom van bijna 3 hem nog een cadeautje brengen (een piep-eend; en bedankt Tom). Voor Tom was Kobus nog wel een beetje te speels en wild, maar ze vonden elkaar wel heel lief. Toen kwam hij voor me zitten en staarde me intens aan: meneer moest naar buiten! Keurig netjes in de tuin! Grote jongen. Nu eindelijk total-loss slapend aan onze voeten.
   
1 Maart 2017 (geschreven door Nicole)
Kobus is er ook klaar voor en is vandaag opgehaald door Mark en Jeroen. Het nieuwe huis is puppy-proof en zijn mand staat klaar. We dachten dat Lipton Kobus wel ging missen.... Maar nu speelt ze meer met mams Ilene!
   
   
 
26 Februari 2017 (geschreven door Nicole)
Samen met mams snuffelen is erg leuk, we delen alles eerlijk ;-) Om 11.00 uur hebben we met Henny, Else-Marie en oom Tieske (broer van Ilene) afgesproken. We gaan wandelen met z'n allen over de zandstraat. Dat was weer erg leuk en allemaal hebben ze gerend, groot én klein. Daarna zijn we naar hun huis gegaan en Lipton en Kobus hebben zich voorbeeldig gedragen! Ze waren ook goed moe! Tieske moest er effe aan wennen maar ging uiteindelijk zelfs met z'n poten tegen Lipton aan liggen! Lipton = paars en Kobus = bruin.
   
   
 
   
   
 
   
 
 
 
25 Februari 2017 (geschreven door Nicole)
Vannacht hebben Lennon, vanaf nu genaamd Kobus, en Lipton samen in de bench in de keuken geslapen. Voor de zekerheid lag Coen op de bank te slapen maar ze hebben de hele nacht doorgeslapen. Ondertussen zijn er meer berichtjes van broertjes of zusjes die de nacht doorslapen, de rest komt ook nog wel hoor ;-)
Vanmiddag zijn we samen met Else-Marie en ome Tieske wezen wandelen. Het was heerlijk weer en bij thuiskomst hebben ze ruim vier uren liggen slapen... vermoeiend hoor twee pups in huis... Vanaf vandaag mogen ze ook uit de grote bak eten, het gaat heel goed!

   
 
   
   
   
   
   
   
   
24 Februari 2017 (geschreven door Nicole)
En toen waren er nog maar twee... Kobus blijft nog een paar dagen bij ons totdat Mark en Jeroen verhuisd zijn naar het nieuwe huis en alles hebben uitgepakt.

Rond de middag gewandeld met moeder, zoon Kobus en dochter Lipton. Ilene vond het heel erg leuk en heeft flink gerend. Kobus en Lipton hebben veel gesnuffeld en kwamen goed modderig én doodmoe weer thuis. Vanmiddag samen met Jack en Jacqueline de puppyboel afgebroken en schoongemaakt voordat het weer in de opslag gaat. Fawlty was er ook bij en ze vond twee puppy's wel erg leuk.
   
   
   
   
   
   
   
 
28 December 2016 (geschreven door Nicole)
Het begon gisteravond. Om tien voor negen is het eerste pupje geboren. Rond half vijf vanochtend de laatste. Ilene heeft tussendoor nog lekker twee en een half uur liggen slapen, zij wel, wij niet! Het zijn zeven puppy's met een mooi gewicht tussen de 415 en de 495 gram. We zijn dus de hele nacht samen met Jack en Jacqueline in de weer geweest, de wasmachine heeft de hele nacht gedraaid. WDe reutjes heten Lewis, Lennon, Logan en Lunatic, de teefjes zijn London, Lipton en Lynne.
Wil je het hele dagboek bekijken? Begin dan hier onderaan de pagina.
   
   
 
 
   
 
 
 


Terug naar het hele L-nest
Of the Three turnip's