Kennel Of The Three Turnip's
Coen en Nicole van de Wijdeven

28 December 2016


Sir Lewis Of The Three Turnip's
Roepnaam: Greyson

Greyson woont bij Jenny en Jeroen in Oss.
17 Juli 2017
Een van onze gezamelijke liefhebberijen is vissen. Een paar uur struinen met een tasje materiaal en klein hengeltje. Of 1 of 2 dagen en nachten eropuit met grotere materieel en kampeerspullen... Al die tijd in de buitenlucht, aan de waterkant. Dan is het natuurlijk voor een hond heerlijk als hij ook mee kan.

Om te zorgen dat Greyson in de toekomst ook volop met ons mee kan genieten. Gaat hij dus van kleins af aan mee oefenen. Stapje voor stapje opbouwend. Eerst kijkend vanaf een afstandje, naar andere mensen die een vangst binnenhalen. Voorzichtig snuffelen aan een (in het water bijgekomen) vis, voor de vrijlating. Met stoeltje en een hondendeken langs de kant, lijnen knopen (leren uit de buurt van haken en derg te blijven). Kijken hoe wij hengels uitgooien en binnenhalen. Werd het eerste nachtje in de tent. Allemaal in het park in onze wijk. Zodat we indien nodig, in een paar minuten weer thuis konden zijn.

Nu is Greyson ondertussen een jonge hond (6,5 maand). En onze vakantie begonnen. Wij vonden dat hij klaar was, voor een grotere uitdaging... 3 dagen en 2 nachten, in een voor hem nieuw park (wel nog steeds in Oss. Dicht bij huis). Met een pad vlak langs de tent, waar vreemde honden worden uitgelaten.

Wat hebben we genoten zeg!!! En wat heeft Greyson zich netjes gedragen. Hij mag van ons altijd pas de tent in, als die helemaal is opgezet. Met het bed erin en de dekens uitgespreid (bescherming tegen scherpe nagels). Maar zodra het zo ver was, voelde hij zich ook helemaal thuis.

Lekker liggend op het bed in de tent, buitenkussen in de schaduw of een deken in de zon. Kijken wat de baasjes allemaal doen. Meelopen met het vrouwtje langs de vijver of grachten, op zoek naar vis. Rond snuffelen in riet en de struiken, of rollen in het koele gras, terwijl er werd gevist... Hij vermaakt zich prima. En blijft altijd in de buurt.

En al die honden! Dat vindt hij helemaal geweldig!!! Het is grappig om te zien hoe hij zijn kop, lager probeert te houden. Voor bange teckels, chihuahua's en boomers... Helemaal los gaat met speelse labradors en king corso's... Of rustig op zijn deken gaat liggen om een nerveuze rasgenoot gerust te stellen. Terwijl de baasjes een praatje houden. (Btw over die rasgenoot gesproken. Zie fotos 4 jarige reu vs 0,5 jaar oude Greyson... Verschil: 1,5 kg... Die baas geloofde zijn ogen niet)

Natuurlijk was er ook aan zijn eten gedacht. Brokken in een bak, zijn ook maar saai. Dus werden ze op een hoekje gras gestrooid, voor wat zoekwerk. Of zoals Jeroen het noemde: Snuffelmat 2.0

Ennuh... Jaloers???? Nope!!! Toevallig voorbijkomende mede snuffelaars. Mochten vrolijk mee zoeken. En hij is zo vrijgevig met zijn speeltjes. Dat we bij het opruimen ontdekten. Dat 1 van zijn speeltjes aan een nieuw vriendje was meegegeven.

One of our shared passions is fishing. A couple of hours strolling with small bag of equipment and little rod. Or 1 or 2 days and nights away with heavier equipment and camping gear... All that time in the fresh air, by the waterside. Ofcourse that is great for a dog, if he can come along

To ensure Greyson will be able to enjoy that fully with us in the future. He has been coming with us, since he was small, to practice. Little step by little step, building it up. First watching from a distance, while others reeled in a catch. Carefully sniffing a fish (after recovering in the water), before release. With a camp stool and dog blanket at the waterside, rigging lines (learning to stay away from hooks and such). Watching us cast lines and reel them. Then came the first night in the tent. All in our neighborhood park. So that we, if ever necessary, could get back home in bare minutes.

By now Greyson has become a young dog (6.5 months). And our vacation has started. We thought him ready, for a bigger challenge... 3 days and 2 nights, in a park new to him (though still in Oss. Close to home). With a path right next to the tent, where unfamiliar dogs go for walks.

We all enjoyed ourselves very much!!! And Greyson behaved himself very well. He is only allowed to enter the tent, after it has been raised fully. With the bed up and made (Protection against sharp nails). But as soon as it was, he felt right at home

Comfortably laying on the bed in the tent, outdoor pillow in the shade or a blanket in the sun. Watching what the bosses were up to. Walking with ... around the pond or along the canals, searching for fish. Sniffing among the reeds and bushes, or rolling in the cool grass, when it was time for active fishing... He enjoyed himself very well. And always stays near.

And all those dogs! He really lovee that!!! It is funny to see how he tries, to keep his head lowered. For fearful dachshunds, chihuahuas and boomers... Goes all out with playful labradors and king corsos... Of calms lays down on his blanket to put a nervous breed mate at ease. While the owners where having a chat. (Btw. About that breed mate. See pictures, 4 year old male vs 0.5 year old Greyson.
   
   
   
   
   
   
 
 
   
29 Mei 2017
Met het hete weer een week of 2 geleden was verkoeling natuurlijk prioriteit nummer 1. Dus op naar een parkvijver voor een 1e zwemles... "Het duurt altijd even voordat een pup water gaat waarderen"??? Nou... Voor deze Turnip dus echt niet!!! Meneertje stak vrijwel meteen zijn hele hoofd onder water. Gezonken, natte takken zijn immers veel leuker, als het warm is... Naderhand even lekker tot rust komen (en opdrogen) in de schaduw. Hij lag en stond er zo mooi, dat ik gewoon foto's MOEST nemen!!!

Met afgelopen weekend weer tropisch weer en die goede ervaring de week ervoor. Konden we het niet laten, om ons oude opblaaszwembadje van de zolder te halen. En oooooh wat was hij daar blij mee!!! En ooooh wat werden de baasjes nat. Toen er eenmaal speeltjes in kwamen om mee te spetteren... Jenny grapte later dat weekend nog tegen Coen op messenger. Dat Greyson de speeltjes wel opdook. Maar duidelijk geen retriever was. Want hij liet ze naast het zwembad meteen vallen. Even later keek ze naar beneden, terwijl ze in de tuin stond te bellen... En wat ziet ze? Alle speeltjes uit het zwembad waren netjes voor haar voeten gedropt...

Diezelfde avond bij de hondenschool, dus begonnen met aporteren... En wat een genot!!! Je ziet nog net de snoepjes die hij uit zijn bek laat vallen. Om z'n speeltje sneller op te rapen... En even later op kon eten als 'zelfbeloning' voor het vinden van het opnieuw weggegooide speeltje... (Toch nog even bevestigend dat hij een Weimaraner is en geen Golden Retriever) Oh oh oh... Wat zijn we toch trots op onze Grijze Zoon!!! En wat is het een genot om met hem te werken.
  
   
   
 
 
   
   
9 April 2017
Greyson is zo fotogeniek. Dat de zus van Jenny, al in de eerste week een fb-winactie van shoppe had gewonnen. De prijs... Zijn foto gegraveerd op een sieraad. Deze week kwam hij binnen. En oh wat is hij mooi geworden!!!

Wat nog veel mooier is, is Greyson's omgang met andere honden... Pups, reuen, teven met of zonder rugzakje. Hij kan met iedereen overweg. Zo ook vandaag bij de Geffense Plas. Waar hij zich prima thuis voelde, in een roedel geredde Spaanse windhonden. En tussen de leden van een vereniging voor Ierse Wolfshonden.
Met het warme weer ontdekte hij dat al dat water ook goed is voor heel wat spetterplezier!!!

Bij thuiskomst mocht hij na het eten, lekker tegen mama aan kruipen. Om de dag nog eens zoetjes over te doen in dromenland (afgaand op de renbewegingen in zijn slaap, voelde hij zich zelf helemaal windhond.
   
   
   
   
 
 
   
   
   
   
 
16 Maart 2017
Foto's: Mirjel Bovendeert. Mirjel is de eigenaresse van ook een Turnip, een dalmaat!
   
   
   
   
   
   
   
 
5 Maart 2017
De eerste week is voorbij gevlogen. Wat genieten we van onze kleine man!!! Al duurt dat "klein" waarschijnlijk niet lang. Met die leeuwenvoeten van hem. Met de carnavalsoptochten en familiebezoekjes, heeft ie al aan veel verschillende indrukken kunnen wennen. En wij aan alle "ooohs", "aaahs" en aanspraak, overal waar we gaan en staan. Want oh oh oh, wat trekken dat fluwelen vachtje en die (nog steeds) helder blauwe ogen veel mensen aan Socialisatie en opvoeding zijn goed begonnen! Zoals het een echte weimaraner betaamt, doet hij de naam velcro-dog eer aan. Hij slaapt het liefst bovenop één van ons of dicht tegen ons aan. Maar hij ziet de bench wel van begin af aan als zijn plekje. En met niet al te veel moeite, is hij begonnen er zelf voor slaap of spel in te gaan. 'S nachts heeft hij zijn eigen bedje boven. Waar hij nog iets te graag op kauwt. Maar met de juiste alternatieve, valt hij al kauwend nu ook daar rustig in slaap...

24 Februari 2017
   
 
   
   
 
 
23 Februari 2017
‘Mijn 2 mennekes waren vandaag een stuk fotogenieker dan ik... Korthaar is een stuk stormbestendiger. Zoals ik op fb al zei, gaat het echt heel erg goed...  De storm maakt de tuin even wat te spannend voor behoeftes. Maar de dweil stond niet voor niks al klaar...
Greyson heeft al door dat hij niet zelf op de bank mag klimmen. En is uit zichzelf begonnen met ervoor gaan zitten, voor toestemming  En na een paar keer "pootje" zeggen, terwijl hij hem zelf opstak. Begint ie al een commando door te krijgen... Maar alles in spel natuurlijk...
En dat doet ie vooral! Spelen met dat blauw/geel/roze bijtspeeltje, z'n piepbeestje, flosje, ons, of zelfstandig...  En slapen, slapen, slapen... Het liefst dicht tegen ons aan...
De dvd was trouwens prachtig!!! Geweldig dat geboortemoment... En de tests!!! Super bedankt!!!  Tot snel!’
   
 
   
   
 
   
   
 
   
 
28 December 2016 (geschreven door Nicole)
Het begon gisteravond. Om tien voor negen is het eerste pupje geboren. Rond half vijf vanochtend de laatste. Ilene heeft tussendoor nog lekker twee en een half uur liggen slapen, zij wel, wij niet! Het zijn zeven puppy's met een mooi gewicht tussen de 415 en de 495 gram. We zijn dus de hele nacht samen met Jack en Jacqueline in de weer geweest, de wasmachine heeft de hele nacht gedraaid. WDe reutjes heten Lewis, Lennon, Logan en Lunatic, de teefjes zijn London, Lipton en Lynne.
Wil je het hele dagboek bekijken? Begin dan hier onderaan de pagina.
   
   
 
 
   
 
 
 


Terug naar het hele L-nest
Of the Three turnip's