Kennel Of The Three Turnip's
Coen en Nicole van de Wijdeven

28 December 2016


Lady Lipton Of The Three Turnip's
Roepnaam: Lipton

Lipton woont in Liempde bij haar moeder Ilene.
Oma Fawlty is ook twee maal per week een dag op bezoek
en oom Ties(ke) woont ook erg dichtbij en is vaak van de partij.
13 Augustus 2017 (geschreven door Nicole)
Meggy en Zazou logeren ook nog steeds in Liempde, vandaag is daar Beau weer bij gekomen voor een weekje. Nu zijn ze met z'n vijven. Erg gezellig en de bank en alle hondenbedden liggen vol :-) Ze vermaken zich goed met elkaar.
   
   
   
   
 
   
   
   
6 Augustus 2017 (geschreven door Nicole)
Een mooie zondag voor een wandeling. Al heel de dag was het bewolkt maar nu scheen de zon! We begonnen langs een sloot waar nog een beetje water in stond... Het was niet hoger dan hun enkels... hoe kunne ze dan toch helemaal nat worden? Wat hadden ze een waterpret! Ook de rijpe bramen onderweg zijn weer geplukt door ons én de honden. Halverwege de wandeling waren ze mooi opgedroogd maar 'helaas' eindigden we weer bij de sloot :-) dus vier natte grijze spoken in de auto. Die slapen voorlopig weer!
   
   
 
 
   
   
   
   
   
1 Augustus 2017 (geschreven door Nicole)
Meggy en Zazou zijn op vakantie in Liempde. Meggy is hier niet geboren, zij is geboren bij Freek en Anita op de dijk in Lambertschaag. Zazou is hier wel geboren maar beiden voelen zich hier samen met onze dames Ilene en Lipton meteen thuis. Ze rennen, spelen, stoeien en slapen heerlijk samen. Bramen plukken gaat ook erg goed. Lipton en Zazou kunnen het makkelijk zelf. Het wordt een gezellige tijd!
   
 
   
   
   
   
 
 
   
   
 
   
 
   
23 Juli 2017 (geschreven door Nicole)
Vandaag met de hele familie (Pa Beau was bij ons in Liempde op vakantie en hij mocht/moest ook mee) op visite bij de broer van Lipton, Banjer, in Dronten. Het was gelijk goed en spelen in de tuin bij Banjer maar na een kopje koffie & thee zijn we richting het bos gegaan. Daar hebben we een mooie lange zonnige wandeling gemaakt. Ze hebben vele kilometers gerend en gespeeld en af en toe afgekoeld in water. Zelfs Ilene ging het water in! Een familiefoto maken is nog steeds moeilijk... maar we blijven proberen! Bij terugkomst in Dronten zijn ze verwend door Matthijs en Lise met een heerlijk bot! Dat ging best goed... op het einde had Ilene er twee op en Beau ander half... maar de jeugd had respect voor de ouders! wat waren ze moe aan het einde van de leuke dag!

Ilene rose halsband, Beau ketting, Banjer blauw en Lipton beige.

\
 
   
   
   
 
 
   
 
    
 
   
   
   
    
29 Juni 2017 (geschreven door Nicole)
Lipton heeft haar eerste jachttraining gehad! Wat was het mooi om te zien hoe ze alles op haar manier deed. Het meeste voorspelt in de uitleg door Ralph en leuk om te zien toen ze het inderdaad aan het uitvoeren was en alle voorspellingen waarmaakte. Ze heeft een goede neus en kon zich goed concentreren voor een pup van 6 maanden. Ze liep het zweetspoor goed en wat werd het spannend op het einde... Alleen de oefening met de kwartel lukte niet zo goed, het was bijna windstil. Dat hadden de heren al ontdekt, daarom moest er verplicht gerookt worden zodat je kon zien waar de rookt naartoe dreef ;-) Ook het apporteren ging goed, het apport met een vachtje vond ze het leukst. Verloren apport ook nog gedaan. We gaan het zeker vaker doen.
En voorlopig hebben we weer wat te lezen...
   
   
   
       
 
7 t/m 14 Juni 2017 (geschreven door Nicole)
Lipton is voor de eerste keer mee op vakantie geweest. Ze zag en voelde voor de eerste keer de zee en ze vond het leuk! De tweede dag kwamen ook Else-Marie, Henny en Ties, broer van Ilene erbij. Ook Eveline, Johan en hun Amerikaanse Bulldog Bruce waren van de partij. De vier viervoeters hadden het geweldig naar hun zin en als er een vervelende hond bij één van de meiden kwam dan hadden ze twee bodyguards. Dit was voor herhaling vatbaar en niet alleen wij zijn fan van Noordwijk nu :-) Bij elke strandtent waren we van harte welkom met de honden en Lipton heeft er regelmatig liggen slapen....
   
   
   
   
   
   
 
   
   
   
   
De laatste avond hadden we ook nog een afspraakje met de familie van Eerden met de meiden Meggy en Zazou.
Zazou en Lipton hebben heerlijk met elkaar geravot. De dames Meggy en Ilene bekeken het jonge grut van een
afstandje ;-) Als afluiter nog effe een terrasje gepikt bij Take2 en we zien Meggy en zazou weer met de vakantie,
dan komen ze gezellig twee weekjes logeren! Gezellig weer een huis vol grijze spoken xxxx
   
   
27 Mei 2017 (geschreven door Nicole)
Lipton vindt de hondenschool erg leuk. We zijn ondertussen van de puppygroep naar de gevorderden overgestapt en ze doet het goed. Vandaag was het 35 graden... dat werd een rustige les, niet teveel lopen en we hebben het niet het hele uur volgemaakt. Ze vond de klickerles wel erg leuk!
   
   
27 April 2017 (geschreven door Nicole)
De eerste Koningsdag van Lipton. We gaan gezellig wandelen met Else-Marie, Henny en Ties, Bernadette en Robert weten de route dus die wijzen de weg. Onderweg verraste Bernadette ons met oranje... oranje likeur, oranje worteletjes en oranje knabbeltjes! Daarna met het pontje over naar de overkant. We wisten niet dat ons eigen dorp Liempde zo mooi was! Na de wandeling waren de honden moe en zelfs Ties ging lekker met Lipton op de bank liggen!
   
   
 
 
   
25 April 2017 (geschreven door Nicole)
Aan het einde van de dag zijn we toch wel moe en ligt Lipton graag bij of op haar moeder te slapen. En wat heeft ze grote oren! Na even onderzoek te hebben gedaan komen die in de stamboom ook voor bij Kalimor Tula, haar Engelse Over-overgrootmoeder.
 
23 April 2017 (geschreven door Nicole)
Fawlty heeft een nachtje bij ons geslapen en de dag erna zijn Jacqueline en ik gezellig gaan wandelen met oma Fawlty, mams Ilene en dochter Lipton. De kleinste kwam het smerigst thuis... loopt dwars door alle vieze sloten, ze geeft echt nergens om! Ze hebben leuk met z'n drietjes gerend en gespeeld. Iets wat Falwty en Lipton samen delen zijn de stokken, dát vinden ze beiden erg leuk.
 
   
   
   
 
17 April 2017 (geschreven door Nicole)
We zijn op bezoek geweest bij pa Beau in Lunteren. Wat hebben Lipton en Beau gespeeld! Beau vond alles goed en ook ma Ilene deed vrolijk mee. Wat een gezellig trio. Na enige tijd waren ze allemaal moe ;-)
   
   
   
 
   
4 Maart 2017 (geschreven door Nicole)
Vandaag had Lipton haar eerste puppyles. Voor Coen was het ook al lang geleden. Ze was natuurlijk af en toe wel wat afgeleid door alle leuke hondjes om haar heen maar ze deed het heel goed. Ze vindt een aai als beloning soms nog leuker dan een snoepje. En je krijgt dan vanzelf een kusje terug, de schat! De tunnel ging goed maar dat hadden we thuis natuurlijk al veel gedaan met z'n allen. De kattenloop is nieuw maar met behulp van Nathalie en Coen ging dat ook goed. Ilene hield alles steeds goed in de gaten en piepte ook af en toe maar daar had Lipton geen oren naar! Na de les heeft ze nog even gespeeld met de puppy's uit de groep en wij hebben een kopje koffie en warme choco gedronken. De rest van de zaterdag? GESLAPEN....
   
   
   
   
1 Maart 2017 (geschreven door Nicole)
Lipton vond het niet leuk dat ze gisteravond alleen in de bench moest slapen zonder Kobus... Na een poosje hield ze op met jammeren en heeft daarna de nacht doorgeslapen. Vandaag zijn we in Best naar Joe Mann geweest, daar mogen de honden los én er is een leuk lunchcafé waar honden ook welkom zijn. Na eerst een wandeling gemaakt te hebben, zijn we binnen gaan lunchen. Lipton en Ilene hebben zich goed gedragen. Lipton heeft zelfs liggen slapen. Je hebt veel bekijks met een puppy.... oooh aah wat schattig wat is het voor ras? Bij thuiskomst voor beiden een kluif omdat ze zo lief waren.
   
   
   
   
   
1 Maart 2017 (geschreven door Nicole)
Kobus is er ook klaar voor en is vandaag opgehaald door Mark en Jeroen. Het nieuwe huis is puppy-proof en zijn mand staat klaar. We dachten dat Lipton Kobus wel ging missen.... Maar nu speelt ze meer met mams Ilene! Nu is het aan Lipton zelf. Zaterdag gaan we voor de eerste keer naar de hondenschool. Ilene mag ook weer, wat zullen ze het leuk vinden!
   
   
 
26 Februari 2017 (geschreven door Nicole)
Samen met mams snuffelen is erg leuk, we delen alles eerlijk ;-) Om 11.00 uur hebben we met Henny, Else-Marie en oom Tieske (broer van Ilene) afgesproken. We gaan wandelen met z'n allen over de zandstraat. Dat was weer erg leuk en allemaal hebben ze gerend, groot én klein. Daarna zijn we naar hun huis gegaan en Lipton en Kobus hebben zich voorbeeldig gedragen! Ze waren ook goed moe! Tieske moest er effe aan wennen maar ging uiteindelijk zelfs met z'n poten tegen Lipton aan liggen! Lipton = paars en Kobus = bruin.
   
   
 
   
   
 
   
 
 
 
25 Februari 2017 (geschreven door Nicole)
Vannacht hebben Lennon, vanaf nu genaamd Kobus, en Lipton samen in de bench in de keuken geslapen. Voor de zekerheid lag Coen op de bank te slapen maar ze hebben de hele nacht doorgeslapen. Ondertussen zijn er meer berichtjes van broertjes of zusjes die de nacht doorslapen, de rest komt ook nog wel hoor ;-)
Vanmiddag zijn we samen met Else-Marie en ome Tieske wezen wandelen. Het was heerlijk weer en bij thuiskomst hebben ze ruim vier uren liggen slapen... vermoeiend hoor twee pups in huis... Vanaf vandaag mogen ze ook uit de grote bak eten, het gaat heel goed!

   
 
   
   
   
   
   
   
   
24 Februari 2017 (geschreven door Nicole)
En toen waren er nog maar twee... Kobus blijft nog een paar dagen bij ons totdat Mark en Jeroen verhuisd zijn naar het nieuwe huis en alles hebben uitgepakt.

Rond de middag gewandeld met moeder, zoon Kobus en dochter Lipton. Ilene vond het heel erg leuk en heeft flink gerend. Kobus en Lipton hebben veel gesnuffeld en kwamen goed modderig én doodmoe weer thuis. Vanmiddag samen met Jack en Jacqueline de puppyboel afgebroken en schoongemaakt voordat het weer in de opslag gaat. Fawlty was er ook bij en ze vond twee puppy's wel erg leuk.
   
   
   
   
   
   
   
 
28 December 2016 (geschreven door Nicole)
Het begon gisteravond. Om tien voor negen is het eerste pupje geboren. Rond half vijf vanochtend de laatste. Ilene heeft tussendoor nog lekker twee en een half uur liggen slapen, zij wel, wij niet! Het zijn zeven puppy's met een mooi gewicht tussen de 415 en de 495 gram. We zijn dus de hele nacht samen met Jack en Jacqueline in de weer geweest, de wasmachine heeft de hele nacht gedraaid. WDe reutjes heten Lewis, Lennon, Logan en Lunatic, de teefjes zijn London, Lipton en Lynne.
Wil je het hele dagboek bekijken? Begin dan hier onderaan de pagina.
   
   
 
 
   
 
 
 
 
Terug naar het hele L-nest
Of the Three turnip's