Kennel Of The Three Turnip's
Coen en Nicole van de Wijdeven

28 December 2016


Sir Logan Of The Three Turnip's
Roepnaam: Banjer

Banjer woont in Dronten bij Matthijs en Lise.
10 September 2017
De zomerweken zijn voorbij gevlogen! Samen met Banjer hebben we veel gewandeld. Onder andere in het Roggebotsebos (nabij Dronten) hebben we vele kilometers afgelegd. Ook zijn we op een warme maandagavond wezen zwemmen in het water bij het Erkemederstrand.

Een week voorafgaand aan de start van onze zomervakantie zijn we met Banjer op een zondag voor het eerst naar de zee geweest. Daarvoor zijn we naar Noordwijk afgereisd. En de eerste keer je hond op zo’n groot strand met allemaal andere honden loslaten is toch wel een stap, maar het ging heel erg goed! Die dag kwamen we de weimaraner Turnip’s Meggy en Zazou van de familie Van der Eerden tegen. Zij herkenden Banjer, omdat hij zo op Lipton leek. We sloten de dag af bij Strandpaviljoen Take2.

Vol vertrouwen zijn we een week later naar Texel afgereisd. Samen met Banjer verbleven we (gelegen in de duinen) op camping Kogerstrand in een vooropgezette boogtent. Twee weken lang hebben we alles met z’n drietjes ondernomen. Banjer heeft er heel erg veel (bij)geleerd!

Naast de vele kilometers strand kent Texel twee bossen; het Dennenbos (nabij De Koog) en het Krimbos (nabij De Cocksdorp). In het Dennenbos zijn we drie keer wezen wandelen. Daar werden we op een gegeven moment aangesproken door een familie die Banjer zo erg op Kobus vond lijken (zij toen nog niet wetende dat ze broertjes van elkaar zijn ). Daar reageerden wij op en zo kwamen we met hen aan de praat. Ze kennen Kobus vanuit Heemstede.

Vele ogen wist Banjer op Texel op zich gericht. Als je goed luisterde, kon je de OEHHH’s en de AHHH’s horen uitspreken. Het waren vooral de Duitsers die steeds een praatje met ons kwamen maken en toch even hun mening over dit mooie ras (met die mooie kleur!) met ons wilden delen.

Moe maar voldaan zijn we gisteren huiswaarts gekeerd. Banjer weegt inmiddels bijna 35,5 kilo.

Vanochtend zijn Banjer en ik (Matthijs) gestart met de cursus Gehoorzaamheid A. Daarna konden we voor Banjer bij de visboer ongezouten haringen ophalen. Dat wordt smullen de komende weken!
   
   
   
 
   
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
23 Juli 2017 (geschreven door Nicole)
Vandaag met de hele familie (Pa Beau was bij ons in Liempde op vakantie en hij mocht/moest ook mee) op visite bij Banjer in Dronten. Het was gelijk goed en spelen in de tuin bij Banjer maar na een kopje koffie & thee zijn we richting het bos gegaan. Daar hebben we een mooie lange zonnige wandeling gemaakt. Ze hebben vele kilometers gerend en gespeeld en af en toe afgekoeld in water. Zelfs Ilene ging het water in! Een familiefoto maken is nog steeds moeilijk... maar we blijven proberen! Bij terugkomst in Dronten zijn ze verwend door Matthijs en Lise met een heerlijk bot! Dat ging best goed... op het einde had Ilene er twee op en Beau ander half... maar de jeugd had respect voor de ouders! wat waren ze moe aan het einde van de leuke dag!

Ilene rose halsband, Beau ketting, Banjer blauw en Lipton beige.
\
 
   
   
   
 
 
   
 
    
 
   
   
   
    
23 Juli 2017
Over vijf dagen is Banjer 7 maanden oud. Hij weegt inmiddels ruim 31,5 kilo.

De afgelopen weken hebben we met z’n drieën leuke wandelingen gemaakt. We kunnen steeds iets langere afstanden met hem afleggen.

Ter voorbereiding op onze eerste zomervakantie mét hond hebben we last-minute een weekendje weg geboekt bij Center Parcs “De Huttenheugte” in Dalen. Voor ons was het een uurtje rijden, dus een mooie gelegenheid om te ontdekken hoe Banjer zich gedurende een aantal dagen in een nieuwe/vreemde omgeving zou gedragen. Zonder kamerkussen, alleen met bench. Het ging heel erg goed! Beide dagen hebben we in de omgeving van Dalen een mooie wandeling gemaakt. Zowel het bos bij Ellertshaar (nabij Schoonloo) áls het Dwingelderveld bij Spier waren een beleving. Het water in het ven van Ellertshaar was kraakhelder en de smalle plankenpaadjes in het Dwingelderveld (op hoogte!) zorgden voor een extra oefening. Bij terugkomst in onze bungalow viel meneer in slaap en konden wij met een gerust hart de Aqua Mundo in.

Vandaag zijn we wezen wandelen in natuurgebied De Haere bij Doornspijk. En dan voornamelijk op de zandverstuiving. Het is één grote zandbak. Dus wat doe je dan als Duitse hond? Juist; kuilen graven! En op de terugweg in de auto? ZZZZZzzzz...
   
   
   
   

   
24 Juni 2017
Over een paar dagen is Banjer een half jaar oud. De tijd vliegt voorbij en het gaat erg goed met hem! Hij weegt inmiddels ruim 27,5kg en draait prima met ons dagritme mee.

Eind april hebben we samen met Banjer de Tulpenroute in de Flevopolder gereden. Dat zorgt op een zonnige dag voor mooie plaatjes.

Met het warme weer van de afgelopen weken hebben we Banjer in toenemende mate laten wennen aan zwemwater. Te beginnen met pootjebaden in een zwembadje in de tuin, daarna tot en met de borstkas een balletje terughalen in het Veluwemeer en afgelopen week uiteindelijk een paar slagen gezwommen in het water bij het Erkemederstrand.

Vandaag hebben Banjer en Lise de cursus Jonge Hond afgesloten met een prachtig resultaat; 75 uit 80 punten behaald! Vanaf september ga ik (Matthijs) met Banjer de cursus Gehoorzaamheid A volgen.
 
   
   
 
   
   
16 April 2017
De tijd met Banjer vliegt voorbij en we genieten volop van hem!  Daarom de hoogste tijd om van de afgelopen vijf weken weer wat foto’s met jullie te delen.  Inmiddels is Banjer 15,5 week oud en weegt hij 16,7 kg.

Al vier weken lang slapen we de nacht weer door. ’s Avonds gaat Banjer om 22.15 uur slapen en ’s ochtends om 07.00 uur worden we door zijn geblaf gewekt. Voor nu een heel acceptabel ritme, waarvan we de eindtijd met de tijd misschien nog wat kunnen verlengen. Ook het (al dan niet) even alleen thuis zijn gaat goed.

Op 1 april (geen grap) hebben Banjer en ik (Matthijs) Banjer zijn puppy-certificaat behaald. Voordat het examen begon had meneer al sjans met de examinator. Hij trekt veel bekijks. Vanaf volgende week gaat Lise met Banjer de cursus Jonge Hond volgen, ter voorbereiding op de daarop volgende gehoorzaamheidstrainingen.

Vanochtend heeft Banjer zijn eerste stapjes in het water gezet. Echt van harte ging het nog niet, maar we merken wel dat hij er steeds meer interesse voor gaat krijgen. Vanavond zagen we zijn eerste losse (voor)tandje in zijn mond zitten. Het wisselen gaat beginnen.
   
   
   
   
 
   
12 Maart 2017
Banjer heeft de afgelopen twee weken veel nieuwe situaties meegemaakt, veel nieuwe dingen geleerd en plast/poept niet meer in huis. Hij maakt het goed, is lekker actief en sociaal naar andere honden én baasjes toe. Ook het slapen gaat goed. Banjer plast 's nachts nog maar één keer (zo rond 03:00 / 03:30 uur).

Op 1 maart moest Banjer voor z'n reguliere vaccinaties voor het eerst náár de dierenarts. Spannend vond hij het niet en wij maakten van de gelegenheid gebruik om hem te wegen: 9,1 kilo (precies 9 weken oud).

Om een nieuw (breder) halsbandje te kopen is Banjer met ons meegeweest naar de dierenwinkel. Behalve alle nieuwe geuren daar, hebben we even naar de konijntjes gekeken. Dat vond hij wel interessant!

Naast de traditie van de avond-yoghurt zetten we ook de wekelijkse portie haring voort. Samen met Lise is hij naar de markt geweest en heeft hij voor de viskraam netjes op z'n beurt gewacht.

Afgelopen donderdag is Banjer met ons meegeweest naar Schiphol, om van vakantie terugkerende familieleden op te halen. Het autorijden gaat perfect. Nog voordat we de plaats uit zijn, slaapt meneer al en hij werd niet eerder wakker dan bij de parkeergarage in Amsterdam. Op Schiphol hebben wij van de gelegenheid gebruik gemaakt om hem kennis te laten maken met de 'mind your step' loopband (zonder twijfel!) en een draaideur (no way!).

Vandaag was het een heerlijk zonnige voorjaarsdag en zijn we met Banjer in het bos wezen wandelen.
Lekker los van de riem; dat gaat heel goed!
   
   
 
   
   
26 Februari 2017
Aan het begin van de middag zijn we met Banjer met de bus (3 min.) naar het treinstation gegaan. Daar met de lift naar de perrons en gezeten in de overdekte (maar wel open) wachtruimte. Banjer heeft kennis gemaakt met twee langsrazende sneltreinen en een stoppende (en vertrekkende) stoptrein. Daarnaast hebben een aantal mensen hem geaaid en ook kwamen we nog twee andere jonge honden op het perron tegen. We sloten ons succesvolle uitstapje af met 10 (stations)treden trap-op. En goed dat dit ging!
Vandaag is Lise met Banjer bij haar ouders en Milo op bezoek geweest. Een tweede ontmoeting tussen junior en senior. De twee honden kunnen het erg goed met elkaar vinden en hebben samen leuk gespeeld (en geslapen!). Bij thuiskomst viel Banjer in zijn bench in slaap.
   
  
25 Februari 2017
Vandaag heeft Banjer zijn eerste les van de puppycursus gevolgd. In het begin vond hij het erg spannend, maar aan het eind van de les was hij voor niets of niemand meer bang. De tunnel deed hij als één van de besten (hoe zou dat nou komen ;), Coen?). Samen vonden we het fantastisch! Banjer heeft hier veel indrukken opgedaan en daardoor heeft hij de rest van de dag veel geslapen.
   
 
24 Februari 2017
Afgelopen nacht is Banjer goed doorgekomen. We hebben hem gedurende de nacht drie keer moeten laten plassen met maximale tussenpozen van 2:50 uur. Alle plasjes vonden buiten plaats. Vandaag een dag vol nieuwe indrukken! Eerst met de activitybal (uit het puppypakket) van Royal Canin gespeeld. Dát behoeft geen uitleg. Daarna kwam er puppyvisite en aan het begin van de middag ontmoette Banjer Milo voor het eerst; de nu bijna 11 jaar oude labrador van Lise haar ouders. 's Middags heeft hij heerlijk in het zonnetje door de tuin gerend!
   
   
 
23 Februari 2017
De eerste nacht is Banjer redelijk doorgekomen. We hebben hem gedurende de nacht vier keer moeten laten plassen met maximale tussenpozen van 2:10 uur. En dat met wisselend succes... (binnen/buiten). Vandaag een lekker rustig dagje gehad, om alle indrukken van gisteren te kunnen verwerken.
   
22 Februari 2017
Na vanochtend vroeg voorlopig voor het laatst met Ilene te hebben gespeeld, neemt Banjer in Liempde afscheid van zijn broertjes Clooney, Greyson en Kobus en zijn zusje Lipton. De reis naar Dronten verloopt (na wat gepiep in het eerste halfuur) voorspoedig en na een plaspauze halverwege, maakt Banjer kennis met zijn nieuwe (t)huis. Zijn plaats ontdekt hij al snel en moe van alle eerste indrukken valt hij daar in slaap. Banjer heeft plezier in het wandelen en loopt makkelijk (en snel!) met ons mee. Het flostouw wint het qua populariteit vooralsnog van de knuffelbeer en zijn rubberen speeltje. Na zijn bakje yoghurt om 22.15 uur, valt hij in zijn bench in slaap. Trusten!
 
   

   

   

   

28 December 2016 (geschreven door Nicole)
Het begon gisteravond. Om tien voor negen is het eerste pupje geboren. Rond half vijf vanochtend de laatste. Ilene heeft tussendoor nog lekker twee en een half uur liggen slapen, zij wel, wij niet! Het zijn zeven puppy's met een mooi gewicht tussen de 415 en de 495 gram. We zijn dus de hele nacht samen met Jack en Jacqueline in de weer geweest, de wasmachine heeft de hele nacht gedraaid. WDe reutjes heten Lewis, Lennon, Logan en Lunatic, de teefjes zijn London, Lipton en Lynne.
Wil je het hele dagboek bekijken? Begin dan hier onderaan de pagina.
   
   
 
 
   
 
 
 


Terug naar het hele L-nest
Of the Three turnip's